Selecteer een pagina
Een oud verhaal gaat over een man die verschrikkelijk veel last had van allemaal negatieve dingen die anderen over hem vertelden. Hij voelde zich gekwetst, tekortgedaan, geërgerd en meer van dat soort nare gevoelens die we waarschijnlijk allemaal wel kennen. Hij had er zóveel last van, dat hij besloot om er hulp voor te zoeken.

Hij trof een wijze man die hem aanraadde om de naam van iedere persoon die hem de afgelopen week gekwetst had, in een aardappel te kerven. Voor iedere persoon één aardappel. Daar kon hij wel wat mee en na een poosje had hij een hele berg aardappels van namen voorzien. “Stop nu alle aardappels in een tas en draag ze een week op je rug” zei de wijze man. “Je mag de tas niet neerzetten!”

Na een week kwam de man terug en hij zei: “je boodschap is helder, hoor, ik zal de mensen die me dwars gezeten hebben maar gauw vergeven want ik wil ze niet meer bij me dragen.” “Prima!” antwoordde de wijze man. “Haal alle aardappels van de mensen die je vergeven hebt maar uit de tas.” Nou, de tas was gauw leeg natuurlijk. Toen zei de wijze man: “en vul de tas nu maar weer met aardappels: één voor iedere persoon waar je in de afgelopen week last van gehad hebt.” “Ja maar…..” zei de man, “dan loop ik wéér een hele week met die zware tas op m’n rug, dat wil ik niet!” Want, ja, hij moest eigenlijk wel toegeven dat er deze week weer heel wat nieuwe ergernissen bijgekomen waren. “Doe dan de tas weg” was het advies van de wijze man. “Zonder tas kun je namelijk niets met je meedragen.”

Herkenbaar, niet? Zeker als je bezig bent met het vinden van werk kun je je maar al te makkelijk tekortgedaan of onterecht behandeld voelen.

  • Omdat je afgewezen wordt
  • Omdat je een standaard antwoordmailtje krijgt op je zeer persoonlijke motivatiebrief
  • Omdat er niemand is die ziet wat jouw kwaliteiten zijn
  • Omdat er zomaar gezegd wordt dat je niet in het team past terwijl je aan alle gevraagde eisen van de vacature voldoet 
  • Omdat….

Staat jouw reden er nog niet tussen? Dat kan, hoor, want er zijn nog talloze andere redenen om je gekwetst te voelen. Het kan je allemaal behoorlijk in de weg zitten. Helpt dit je om een baan te vinden? Nee, natuurlijk niet! Is het makkelijk om je tas met aardappels neer te zetten en achter te laten zonder deze weer opnieuw te vullen? Hoe is dat voor jou? Wat draag jij met je mee dat je in de weg zit? Lukt het jou om je te focussen op wat je wil bereiken? En om je te blijven focussen?

Ik weet heel goed hoe lastig dit is en ik help je graag om je tas neer te zetten zodat je gaat focussen op wat je echt wilt bereiken. Neem contact op of bekijk hier wat ik je kan bieden!

Wie is Saskia Cohen

Open, zonnig, direct en oprecht, dat ben ik. Als jij houdt van directe taal, graag wil groeien en openstaat voor wat er nog meer mogelijk is dan kunnen wij samen zomaar een goeie match zijn.

Ik kom heel snel tot de kern, ben krachtig en intuïtief maar juist ook heel praktisch en concreet. Ik luister naar wat je niet hardop zegt maar wat er wel toe doet. Of beter gezegd: wat er juist toe doet.

Wat zeggen anderen

Keri Baerwaldt

"De verbinding leggen tussen wat je wilt en wat je kan was voor mij essentieel en jij hebt dit proces op een betrokken en heldere manier begeleid. Dit heeft mij een sprong vooruit geholpen!"

Lees meer ervaringen

July Dirkse

"Hetgeen naar boven kwam legde een heel oud patroon bloot dat me belemmert om écht vooruit te komen in het leven. Dat dat nu aan het licht is gekomen, is van grote waarde voor me."

Lees meer ervaringen

Plan een intake

Van gedachten wisselen over wat het beste past bij jou en of ik de juiste coach ben voor je? Plan een gratis intake met me, dan komen we er samen achter of we met elkaar aan de slag kunnen en wat jij nodig hebt.

Inschrijven Nieuwsbrief

Maak een krachtige keuze vanuit je hart

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang na het inschrijven mijn gratis audiocoaching MP3 "Kiezen zonder kiespijn" inclusief een PDF met begeleidende informatie.

Share This