Selecteer een pagina

Het doet iets met je als je langere tijd zonder werk zit, misschien op een vervelende manier je werk bent kwijt geraakt of op een plek zit waar je niet gelukkig bent. In het begin ben je waarschijnlijk nog vol goede moed, maar ergens onderweg komt er een omslagpunt en ga je twijfelen. Gaat het me ooit lukken om werk te vinden? wie zit er op mij te wachten? wat kan en wil ik nou eigenlijk echt? breng ik wel de juiste ervaring mee?  ik ben vast te oud, er zijn te veel concurrenten in mijn vak, de arbeidsmarkt is vol, ik heb eigenlijk helemaal geen goed cv. …………

Moet ik nog meer noemen?

Misschien zit je nog vol boosheid op je werkgever die jou niet meer nodig heeft. Of omdat je bent vertrokken op een manier die geen schoonheidsprijs verdiende. Natuurlijk is het heel goed om hierover te praten en steun te zoeken, je te laten bemoedigen. Knap als je dat kan aannemen, echt waar!

Maar je uitspreken heeft ook een andere kant want voor je het weet heb je het niet meer over je twijfel en onzekerheid. Je gaat klagen en nee, dàt helpt je nou net niet!

Want hoe reageren mensen op een klager?

  • ze gaan troosten (waardoor jij je nog meer klein en zwak voelt!)
  • ze gaan helpen met goed bedoelde adviezen
  • ze gaan met je mee-klagen
  • ze gaan je overtreffen want het kan altijd nog véél erger (een gevaarlijk wedstrijdje, hoor!)
  • ze hebben geen zin in gezeur en laten je links liggen (huh? dat was toch niet je bedoeling?)

 

Wat kan je helpen?

Richt je op de mensen die het in jouw ogen ‘goed doen’, die net een stukje verder zijn dan jezelf bent. Dat zijn namelijk de mensen die jou kunnen stimuleren en bemoedigen. Dat zijn de mensen die jou echt kunnen uitdagen om verder te kijken, anders te kijken, een andere kant eens te bekijken.  Van hen kun je afkijken en kun je veel leren!

Bedenk je vooral ook dat het echt uitmaakt wie je om je heen hebt. Als jij je in een gezelschap begeeft van klagers, word je al gauw ook als klager gezien. Ja, óók als je daar zelf eigenlijk helemaal niet zo aan meedoet! Het is dus superbelangrijk om je te gaan omringen met anderen waar je echt inspiratie van kunt krijgen. Wees je steeds opnieuw bewust van wat je zegt en wat je doet en ook…… met wie je omgaat!

 

Heb je behoefte aan andere ondersteuning dan je in je directe omgeving kan vinden? Bel me dan en we bekijken samen wat ik voor je kan doen

 

Wie is Saskia Cohen

Open, zonnig, direct en oprecht, dat ben ik. Als jij houdt van directe taal, graag wil groeien en openstaat voor wat er nog meer mogelijk is dan kunnen wij samen zomaar een goeie match zijn.

Ik kom heel snel tot de kern, ben krachtig en intuïtief maar juist ook heel praktisch en concreet. Ik luister naar wat je niet hardop zegt maar wat er wel toe doet. Of beter gezegd: wat er juist toe doet.

Wat zeggen anderen

Keri Baerwaldt

"De verbinding leggen tussen wat je wilt en wat je kan was voor mij essentieel en jij hebt dit proces op een betrokken en heldere manier begeleid. Dit heeft mij een sprong vooruit geholpen!"

Lees meer ervaringen

July Dirkse

"Hetgeen naar boven kwam legde een heel oud patroon bloot dat me belemmert om écht vooruit te komen in het leven. Dat dat nu aan het licht is gekomen, is van grote waarde voor me."

Lees meer ervaringen

Plan een intake

Van gedachten wisselen over wat het beste past bij jou en of ik de juiste coach ben voor je? Plan een gratis intake met me, dan komen we er samen achter of we met elkaar aan de slag kunnen en wat jij nodig hebt.

Inschrijven Nieuwsbrief

Maak een krachtige keuze vanuit je hart

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang na het inschrijven mijn gratis audiocoaching MP3 "Kiezen zonder kiespijn" inclusief een PDF met begeleidende informatie.

Share This