Selecteer een pagina

In sollicitatiebrieven, cv’s en LinkedInprofielen zie ik ze heel vaak: zinnen als ‘ik zoek een nieuwe uitdaging’, ‘ik ben er nu aan toe om…..’, ‘ik wil graag ervaring opdoen in/als…..’

Maar zou het een werkgever interesseren wat jij wil leren en waarin jij uitgedaagd wil worden denk je? Nou nee, ik denk het niet! Een werkgever met een vacature heeft namelijk een probleem in de organisatie: er moet een bepaalde specifieke klus geklaard worden, er ligt werk dat gedaan moet worden. Dat probleem wil de werkgever graag opgelost hebben en daarom zoekt hij of zij dus iemand die dat als geen ander ziet en die goed snapt wat hier nodig is. En niet in de laatste plaats: iemand die dit probleem goed kan oplossen!

Dat jij een nieuwe uitdaging zoekt? Prachtig! Maar daar heeft jouw werkgever helemaal geen boodschap aan. Het zegt namelijk niets over wat jij kan, wat jij gepresteerd hebt, waarom jij een goede vakman of vakvrouw bent. En dàt is nou net precies wat jouw werkgever wel wil weten: “versta jij je vak? wie haal ik in huis? wat ‘koop’ ik als ik jou een contract aanbied?”

Dat vraagt een omslag in denken!

Verdiep je dus allereerst heel goed in het bedrijf of de branche waarin je solliciteert. Wat is hier eigenlijk het probleem waar een oplossing voor gezocht wordt, wat is hier nodig? En om hier achter te komen is het internet een fantastisch medium. Om te beginnen is er natuurlijk de website van het bedrijf of van bedrijven in de branche waarin jij werk zoekt. Op LinkedIn kun je vaak informatie vinden over het bedrijf en ook kun je er zoeken wie daar nog meer werkt. En nee hoor, dat is geen stiekem gluren! De informatie op LinkedIn is immers volledig openbaar en juist bedoeld voor het zoeken van informatie!

Dus zet de bril op van de werkgever, kijk daarmee maar eens naar jezelf en…. wat zie je dan? wat heb jij hier te bieden? waar kun je deze werkgever blij mee maken? waaruit blijkt jouw vakman- of vakvrouwschap?

Zou jij jezelf aannemen en waarom? Dat is jouw unieke verhaal wat sprankelt en nieuwsgierig maakt!

Vertel dàt!

Vind je het lastig om jezelf goed neer te zetten en te presenteren? Laat het me weten als je mijn hulp kan gebruiken!

 

Wie is Saskia Cohen

Open, zonnig, direct en oprecht, dat ben ik. Als jij houdt van directe taal, graag wil groeien en openstaat voor wat er nog meer mogelijk is dan kunnen wij samen zomaar een goeie match zijn.

Ik kom heel snel tot de kern, ben krachtig en intuïtief maar juist ook heel praktisch en concreet. Ik luister naar wat je niet hardop zegt maar wat er wel toe doet. Of beter gezegd: wat er juist toe doet.

Wat zeggen anderen

Keri Baerwaldt

"De verbinding leggen tussen wat je wilt en wat je kan was voor mij essentieel en jij hebt dit proces op een betrokken en heldere manier begeleid. Dit heeft mij een sprong vooruit geholpen!"

Lees meer ervaringen

July Dirkse

"Hetgeen naar boven kwam legde een heel oud patroon bloot dat me belemmert om écht vooruit te komen in het leven. Dat dat nu aan het licht is gekomen, is van grote waarde voor me."

Lees meer ervaringen

Plan een intake

Van gedachten wisselen over wat het beste past bij jou en of ik de juiste coach ben voor je? Plan een gratis intake met me, dan komen we er samen achter of we met elkaar aan de slag kunnen en wat jij nodig hebt.

Inschrijven Nieuwsbrief

Maak een krachtige keuze vanuit je hart

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang na het inschrijven mijn gratis audiocoaching MP3 "Kiezen zonder kiespijn" inclusief een PDF met begeleidende informatie.

Share This