Selecteer een pagina

Er zijn heel veel elementen die een rol spelen en die stuk voor stuk, èn in combinatie met elkaar, echt het verschil kunnen maken als je op zoek bent naar nieuw werk. Sommigen liggen natuurlijk erg voor de hand en weten we eigenlijk allemaal wel. Zoals bijvoorbeeld veel rondvertellen in je eigen sociale netwerk dat je werk zoekt en zeker géén slordigheden hebben in je cv, en meer van dat soort open deuren. Niet alle elementen heb je trouwens zelf in de hand. Je leeftijd is bijvoorbeeld zo’n feitenfactor: gewoon iets dat vaststaat en waar je nou eenmaal niet veel anders van kan maken.

En toch….. zijn er ook van die ‘vergeten’ elementen waar je misschien helemaal het belang niet zo van onderkent. Timing is er zo eentje. Timing?

Werk vinden heeft veel te maken met op het juiste moment op de juiste plek zijn en ja, da’s nou net een hele lastige want hoe wéét je nou wat het juiste moment is? hoe weet je wat je op welk moment moet doen of wat je eigenlijk beter kan laten? moet je dan voortdurend proberen om ‘overal bij te zijn’ om maar niets mis te lopen? Nee, juist niet! gek hè? Overal aanwezig proberen te zijn om maar niets te missen heeft zelfs helemaal niets te maken met timing!

Timing heeft vooral te maken met alert zijn, met je ervan bewust zijn dat het NU het moment is om iets te doen of te zeggen en dat je dat op een ander moment beter juist-niet kunt doen. En timing heeft ook alles te maken met loslaten. Loslaten van je koortsachtige gevoel om op jacht te moeten naar vacatures. Maar ook loslaten van je hopeloze gevoel dat het toch allemaal niks uitmaakt wat je doet of laat, omdat er voor jou nou eenmaal geen werk is. Loslaten èn alert zijn: een spannende combi!

Hoe doet een roofdier dat eigenlijk?

Er valt veel te leren van de jacht van roofdieren op een prooi! Een roofdier dat rondrent en z’n prooi onder alle struiken en achter iedere heuvel gaat zoeken, zal waarschijnlijk niets vangen! Prooien laten zich over het algemeen namelijk niet zomaar vangen en een beetje roofdier weet dat natuurlijk! Nee, een succesvolle jager neemt z’n tijd en wacht. Goed geconcentreerd en gefocust. Met ogen, neus en oren wijd open, dat wel, maar dan vooral zonder dat de prooi in de gaten heeft dat er op hem gejaagd wordt. Toeslaan doet hij pas op het enige juiste moment.

Mij hoor je niet zeggen dat dat gemakkelijk is.

 

Wie is Saskia Cohen

Open, zonnig, direct en oprecht, dat ben ik. Als jij houdt van directe taal, graag wil groeien en openstaat voor wat er nog meer mogelijk is dan kunnen wij samen zomaar een goeie match zijn.

Ik kom heel snel tot de kern, ben krachtig en intuïtief maar juist ook heel praktisch en concreet. Ik luister naar wat je niet hardop zegt maar wat er wel toe doet. Of beter gezegd: wat er juist toe doet.

Wat zeggen anderen

Keri Baerwaldt

"De verbinding leggen tussen wat je wilt en wat je kan was voor mij essentieel en jij hebt dit proces op een betrokken en heldere manier begeleid. Dit heeft mij een sprong vooruit geholpen!"

Lees meer ervaringen

July Dirkse

"Hetgeen naar boven kwam legde een heel oud patroon bloot dat me belemmert om écht vooruit te komen in het leven. Dat dat nu aan het licht is gekomen, is van grote waarde voor me."

Lees meer ervaringen

Plan een intake

Van gedachten wisselen over wat het beste past bij jou en of ik de juiste coach ben voor je? Plan een gratis intake met me, dan komen we er samen achter of we met elkaar aan de slag kunnen en wat jij nodig hebt.

Inschrijven Nieuwsbrief

Maak een krachtige keuze vanuit je hart

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang na het inschrijven mijn gratis audiocoaching MP3 "Kiezen zonder kiespijn" inclusief een PDF met begeleidende informatie.

Share This