CohenCoaching
GELUKKIG in je WERK

Op het juiste moment

Geschreven door

Er zijn heel veel elementen die een rol spelen en die stuk voor stuk, èn in combinatie met elkaar, echt het verschil kunnen maken als je op zoek bent naar nieuw werk. Sommigen liggen natuurlijk erg voor de hand en weten we eigenlijk allemaal wel. Zoals bijvoorbeeld veel rondvertellen in je eigen sociale netwerk dat je werk zoekt en zeker géén slordigheden hebben in je cv, en meer van dat soort open deuren. Niet alle elementen heb je trouwens zelf in de hand. Je leeftijd is bijvoorbeeld zo’n feitenfactor: gewoon iets dat vaststaat en waar je nou eenmaal niet veel anders van kan maken.

En toch….. zijn er ook van die ‘vergeten’ elementen waar je misschien helemaal het belang niet zo van onderkent. Timing is er zo eentje. Timing?

blogfoto

Werk vinden heeft veel te maken met op het juiste moment op de juiste plek zijn en ja, da’s nou net een hele lastige want hoe wéét je nou wat het juiste moment is? hoe weet je wat je op welk moment moet doen of wat je eigenlijk beter kan laten? moet je dan voortdurend proberen om ‘overal bij te zijn’ om maar niets mis te lopen? Nee, juist niet! gek hè? Overal aanwezig proberen te zijn om maar niets te missen heeft zelfs helemaal niets te maken met timing!

Timing heeft vooral te maken met alert zijn, met je ervan bewust zijn dat het NU het moment is om iets te doen of te zeggen en dat je dat op een ander moment beter juist-niet kunt doen. En timing heeft ook alles te maken met loslaten. Loslaten van je koortsachtige gevoel om op jacht te moeten naar vacatures. Maar ook loslaten van je hopeloze gevoel dat het toch allemaal niks uitmaakt wat je doet of laat, omdat er voor jou nou eenmaal geen werk is. Loslaten èn alert zijn: een spannende combi!

Hoe doet een roofdier dat eigenlijk?

Er valt veel te leren van de jacht van roofdieren op een prooi! Een roofdier dat rondrent en z’n prooi onder alle struiken en achter iedere heuvel gaat zoeken, zal waarschijnlijk niets vangen! Prooien laten zich over het algemeen namelijk niet zomaar vangen en een beetje roofdier weet dat natuurlijk! Nee, een succesvolle jager neemt z’n tijd en wacht. Goed geconcentreerd en gefocust. Met ogen, neus en oren wijd open, dat wel, maar dan vooral zonder dat de prooi in de gaten heeft dat er op hem gejaagd wordt. Toeslaan doet hij pas op het enige juiste moment.

Mij hoor je niet zeggen dat dat gemakkelijk is.

Heb je behoefte aan ondersteuning bij het vinden van nieuw werk? Laat het me weten als je mijn hulp kan gebruiken! Heb je moeite met het maken van een goede keuze? Download dan eerst mijn gratis ebook waarin een audiobestand met doe-het-zelfoefening. Als je je hiervoor aanmeldt, krijg je bovendien mijn blogs per mail toegestuurd zodra ze uitkomen. 

 

Wil je mijn blog delen?

  • Wil je mijn blogs in je mailbox ontvangen?

    Schrijf je dan in voor mijn updates. Je ontvangt de blogs dan per mail zodra ze uitkomen.
    Als bonus ontvang je gratis het ebook + mijn audiocoaching "Kiezen zonder kiespijn'.
  • Jouw reactie op Op het juiste moment

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


    css.php