Voor wie werk zoekt is opvallen en zichtbaar zijn een must! Wie niet zichtbaar is kan ook niet gevonden worden, zo simpel is dat. Toch is dit in mijn trajecten heel vaak een hobbel die eerst genomen moet worden want op de een of andere manier roept dit vaak grote weerstand op. “Nee”, zeggen mijn klanten dan: ” LinkedIn en andere sociale media dat hoeft voor mij niet zo, hoor. Dat iedereen maar van alles over me kan vinden op het internet en zo………  nee, niks voor mij.”

Typisch toch? Want gevonden worden is nou toch net wat je wèl wilt als je werkzoekend bent!

Waarom moet je vindbaar zijn op internet?

  • om getipt te worden voor een vacature die bij je past
  • om te zorgen dat een netwerkcontact aan je denkt op het juiste moment en jou noemt als geschikte kandidaat
  • om te laten zien dat jij je vak verstaat
  • om te laten zien dat jij de juiste persoon bent voor een vacature
  • om te laten zien dat jij een leuke, fijne, betrouwbare collega bent
  • om je te onderscheiden van anderen in wie je bent en wat je een werkgever te bieden hebt
  • om…….

Joehoe, ben je daar nog?

Laten zien dat jij een leuke, fijne betrouwbare collega bent, dat je goed bent in je vak en je daarin onderscheiden van anderen, dat is nou net wat heel veel mensen super-lastig vinden. Dus als dit toevallig ook voor jou geldt: je bent dus in elk geval niet de enige……..

Maar waarom eigenlijk? Wat is er mis mee om jezelf te laten zien als een prettig mens, een fijne collega die veel verstand heeft van het vak? Tsja, voor de dag komen met wie je bent en wat je kan is nogal on-Hollands!

Wil je werk vinden, dan zal je moeten gaan staan en opvallen. Ja, ook (of eigenlijk beter gezegd juist ook!) op internet. Dus: kom maar uit je comfortzone en heb het lef om de wereld te vertellen: “dit ben ik, dit kan ik!” Tadaa……!

Moeilijk? Dat gaat je zeker lukken. Neem maar contact met me op, ik help je er graag bij!

Share This