Selecteer een pagina

Kort geleden hoorde ik een geweldige zin voorbij komen van Jaap van Zweden. Hij had een prachtige carrière als violist maar hij wilde méér en dat werd hij ook: chef-dirigent op wereldformaat! Hij zei: “ik voelde me als een adelaar in een parkietenkooi” en daarmee beschreef hij precies zijn gevoel van weten dat hij nog veel meer in huis had dan viool spelen en de niet te onderdrukken drang om te gaan voor wat hij echt van binnen is: een topdirigent.

Misschien ken je ook wel dat gevoel een adelaar in een parkietenkooi te zijn? Meer in huis te hebben dan wat je in je huidige werk laat zien? Ik hoor het vaak van mijn klanten en om eerlijk te zijn: ik heb zelf ook een periode gehad waarin ik diep van binnen allang wist dat ik niet op mijn plek zat. Het is zeker niet eenvoudig om te doen wat Jaap van Zweden deed: je oude bestaan vaarwel zeggen en all the way gaan voor wat er ècht in je zit. En dan alle onzekerheden en consequenties die daarbij horen te nemen, dat is nogal wat! Want natuurlijk zijn er veel dingen die je kunnen tegenhouden zoals

  • dat je kostwinner bent bijvoorbeeld
  • dat je een vast contract hebt
  • dat je omgeving zegt dat je gék bent als je zo’n radicale zwaai maakt
  • dat je in de voetsporen van je familie bent verder gegaan en daar trouw aan bent (ja, echt: komt veel meer voor dan je misschien denkt……!)
  • dat je wel weet dat je kooitje te klein is, maar dat je eigenlijk niet weet of je nou een adelaar bent of eerder een zeemeeuw…….. (echt niet weet? Of niet durft te weten?)

Natuurlijk is het aan jou om te bepalen hoe zwaar dit allemaal weegt maar soms is het goed om hier in ieder geval eens samen met een buitenstaander naar te kijken en je overwegingen nog eens tegen het licht te houden. Misschien zijn er toch al wel stappen te zetten waardoor je parkietenkooi in ieder geval al een heel stuk groter wordt!

En…….. wie had jou eigenlijk gezegd dat het allemaal vanzelf zou moeten gaan?

Ben je nu benieuwd wat voor jou een eerstvolgende stap kan zijn om je parkietenkooi groter te maken? Schrijf de verschillende opties maar eens op een paar briefjes en download mijn gratis ebook. Daar vind je een eenvoudige doe-t-zelf-oefening waarmee je al meteen nieuw inzicht krijgt. 
Heb je behoefte aan meer? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking!

 

Wie is Saskia Cohen

Open, zonnig, direct en oprecht, dat ben ik. Als jij houdt van directe taal, graag wil groeien en openstaat voor wat er nog meer mogelijk is dan kunnen wij samen zomaar een goeie match zijn.

Ik kom heel snel tot de kern, ben krachtig en intuïtief maar juist ook heel praktisch en concreet. Ik luister naar wat je niet hardop zegt maar wat er wel toe doet. Of beter gezegd: wat er juist toe doet.

Wat zeggen anderen

Keri Baerwaldt

"De verbinding leggen tussen wat je wilt en wat je kan was voor mij essentieel en jij hebt dit proces op een betrokken en heldere manier begeleid. Dit heeft mij een sprong vooruit geholpen!"

Lees meer ervaringen

July Dirkse

"Hetgeen naar boven kwam legde een heel oud patroon bloot dat me belemmert om écht vooruit te komen in het leven. Dat dat nu aan het licht is gekomen, is van grote waarde voor me."

Lees meer ervaringen

Plan een intake

Van gedachten wisselen over wat het beste past bij jou en of ik de juiste coach ben voor je? Plan een gratis intake met me, dan komen we er samen achter of we met elkaar aan de slag kunnen en wat jij nodig hebt.

Inschrijven Nieuwsbrief

Maak een krachtige keuze vanuit je hart

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang na het inschrijven mijn gratis audiocoaching MP3 "Kiezen zonder kiespijn" inclusief een PDF met begeleidende informatie.

Share This