Selecteer een pagina

Het is altijd spannend voor nieuwe cliënten om zich aan te melden voor een loopbaantraject. Je weet dat het niet lekker gaat met jou en je loopbaan en dat het je tot nu toe niet gelukt is om daar zelf iets aan te veranderen. Dat toegeven is de eerste hobbel die genomen moet worden. Natuurlijk bespreken we altijd welk resultaat je graag wilt halen. Dat is het startpunt van waaruit we gaan werken. Zij was al een paar keer begonnen aan een studie maar om uiteenlopende redenen had ze haar studies moeten staken in een vroeg stadium. Niet omdat ze het niet leuk vond, ze was juist heel erg enthousiast geweest. Maar beide keren waren er omstandigheden geweest waardoor ze het niet voor elkaar had gekregen de studie tot een goed einde te brengen. Na haar laatste studiepoging was ze gaan werken. Ze verdiende helemaal niet slecht nu, maar het bleef trekken dat ze geen opleiding had afgemaakt. Met een Havodiploma in haar zak was het onbevredigend voor haar om ongeschoold werk te doen, het inkomen dat ze verdiende maakte dat niet goed. De beide studiepogingen hadden wel wat gedaan met haar zelfvertrouwen. Eigenlijk durfde ze gewoon niet meer te kiezen, zó bang als ze was geworden om nogmaals een verkeerde keuze te maken. Met die vraag was ze bij me gekomen: “help me om een studiekeuze te maken die echt bij me past en die ik kan volhouden”.

Waar staat dat je niet van plan mag veranderen?

In een bijzin noemde ze me het beroep dat ze als klein meisje altijd zo graag gewild had: dokter worden en mensen beter maken. Ze zei het glimlachend, terloops bijna; het was haar kleine-meisjes droom waarvan ze wist dat die niet uit zou komen want met een Havodiploma kun je nou eenmaal geen dokter worden. Verpleegkundige zou natuurlijk wel kunnen maar…… Ik onderbrak haar meteen toen ik haar dat hoorde zeggen. “Hoe zou het zijn om te gaan voor het vak van verpleegkundige?” Ze had het nooit serieus overwogen maar nu we het er zo over hadden was ze meteen warm. Haar ogen gingen ervan glimmen. Gingen nog dieper glimmen toen ik haar vertelde dat ik dat opmerkte. In een paar minuten was haar plan gemaakt want wat had ze daar zin in! De keer daarop bespraken we wat ze ondernomen had om toegelaten te worden op een geschikte leerwerkplek voor de opleiding Verpleegkundige. Dat bleek minder simpel dan gedacht maar ze wilde nog steeds onverminderd graag dus ze ging ervoor. Na een aantal weken waarin ik niks van haar hoorde nam ik zelf maar eens contact met haar op om te horen hoe het met haar ging en ze vertelde me haar droomvacature gevonden te hebben. Stomverbaasd was ik toen ze me vertelde wat die droomvacature was: ze gaat laborante worden bij een bedrijf dat milieuonderzoek doet. Ze bieden een superinteressante leerwerkplek en ze kan dat combineren met de opleiding Laboratoriummedewerker op MBO 4 niveau. Ik moest even schakelen toen ze me dat zei en ze lachte hartelijk om me want natuurlijk begreep ze best dat ik even tijd nodig had om weer bij haar in te voegen. Maar nu wilde ze graag mijn hulp bij het maken van een goed CV om aangenomen te worden op haar droomvacature. Natuurlijk praatten we eerst nog uitvoerig door over wat haar bewogen had om een nieuwe draai aan haar plan te geven en wat gemaakt had dat ze nu voor een andere weg gekozen had. Maar opnieuw zag ik haar ogen glimmen en beiden hadden we sterk het gevoel dat het klopte. Ieder traject gaat natuurlijk om het behalen van je eigen resultaat. En waar staat eigenlijk dat je niet van plan zou mogen veranderen? Zolang het licht voelt en klopt voor je, ben je op de goede weg. Oók achter een nieuwe bocht ligt weer een weg die je bewandelen kunt om je uiteindelijke doel te bereiken. Zij heeft dat begrepen en komt er wel. Kom jij er in je eentje niet uit, bel me dan gerust! Samen bekijken we dan wat ik voor je kan betekenen!

Wie is Saskia Cohen

Open, zonnig, direct en oprecht, dat ben ik. Als jij houdt van directe taal, graag wil groeien en openstaat voor wat er nog meer mogelijk is dan kunnen wij samen zomaar een goeie match zijn.

Ik kom heel snel tot de kern, ben krachtig en intuïtief maar juist ook heel praktisch en concreet. Ik luister naar wat je niet hardop zegt maar wat er wel toe doet. Of beter gezegd: wat er juist toe doet.

Wat zeggen anderen

Keri Baerwaldt

"De verbinding leggen tussen wat je wilt en wat je kan was voor mij essentieel en jij hebt dit proces op een betrokken en heldere manier begeleid. Dit heeft mij een sprong vooruit geholpen!"

Lees meer ervaringen

July Dirkse

"Hetgeen naar boven kwam legde een heel oud patroon bloot dat me belemmert om écht vooruit te komen in het leven. Dat dat nu aan het licht is gekomen, is van grote waarde voor me."

Lees meer ervaringen

Plan een intake

Van gedachten wisselen over wat het beste past bij jou en of ik de juiste coach ben voor je? Plan een gratis intake met me, dan komen we er samen achter of we met elkaar aan de slag kunnen en wat jij nodig hebt.

Inschrijven Nieuwsbrief

Maak een krachtige keuze vanuit je hart

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang na het inschrijven mijn gratis audiocoaching MP3 "Kiezen zonder kiespijn" inclusief een PDF met begeleidende informatie.

Share This