Selecteer een pagina

Als werkvinder is snoeien een hele belangrijke vaardigheid. Je hebt waarschijnlijk al heel wat jaren gewerkt, van-alles-en-nog-wat gedaan en je hebt trouwens ook nog best het een en ander aan scholing gevolgd. Dat alles heeft je gevormd tot wie je nu bent en je wil jezelf graag laten zien met alles wat bij je hoort. Je hebt die ervaringen toch niet voor niks allemaal opgedaan? En je weet maar nooit wat een potentiële werkgever belangrijk vindt om te weten! Dit is een vervelende valkuil waar veel van mijn loopbaanklanten in lopen. Alles is belangrijk denk je. Ik ga toch geen dingen weglaten die ik wèl gedaan heb?!

Snoeien? Ja, dat moet je nou juist wel en oef, wat een pijnlijk proces kan dat zijn: to kill your darlings!

Met nieuwe ogen

Net zoals je in het voorjaar je tuin onderhanden neemt en wegsnoeit wat te veel is, wat verwildert en wat dood hout geworden is, zo is het ook belangrijk om naar jezelf te kijken met nieuwe ogen. Want wat is er nou eigenlijk echt relevant voor het werk dat je wilt vinden? En wat is niet (meer) functioneel om te noemen en heeft z’n beste tijd gehad?

Om goed te snoeien in je cv moet je eerst helder voor ogen hebben wat je zoekt want dan pas kun je immers gaan bepalen wat echt belangrijk is om te noemen. Zoek je een baan als leidinggevende in de Thuiszorg? Vraag je dan serieus af of het iets toevoegt dat je bent begonnen als kassamedewerker bij Albert Heijn. En dat je in je vrije tijd de penningmeester bent van de toneelvereniging?  Ik zou er m’n vraagtekens bij zetten of dat iets toevoegt aan je cv. Maar ben je daarentegen uit op een baan in de financiële administratie? Dan is zo’n penningmeestersfunctie juist wel verstandig om te noemen; je geeft er immers mee aan dat je ervaring hebt opgedaan met boekhouden en kasbeheer.

Snoeien, dat is

  • plaats maken voor wat nu van waarde is
  • nieuwe groei en bloei mogelijk maken
  • loslaten wat z’n tijd gehad heeft

Ik wens je een heel mooi voorjaar!

Vind je het lastig om de snoeischaar te hanteren? Laat het me dan vooral weten

Wie is Saskia Cohen

Open, zonnig, direct en oprecht, dat ben ik. Als jij houdt van directe taal, graag wil groeien en openstaat voor wat er nog meer mogelijk is dan kunnen wij samen zomaar een goeie match zijn.

Ik kom heel snel tot de kern, ben krachtig en intuïtief maar juist ook heel praktisch en concreet. Ik luister naar wat je niet hardop zegt maar wat er wel toe doet. Of beter gezegd: wat er juist toe doet.

Wat zeggen anderen

Keri Baerwaldt

"De verbinding leggen tussen wat je wilt en wat je kan was voor mij essentieel en jij hebt dit proces op een betrokken en heldere manier begeleid. Dit heeft mij een sprong vooruit geholpen!"

Lees meer ervaringen

July Dirkse

"Hetgeen naar boven kwam legde een heel oud patroon bloot dat me belemmert om écht vooruit te komen in het leven. Dat dat nu aan het licht is gekomen, is van grote waarde voor me."

Lees meer ervaringen

Plan een intake

Van gedachten wisselen over wat het beste past bij jou en of ik de juiste coach ben voor je? Plan een gratis intake met me, dan komen we er samen achter of we met elkaar aan de slag kunnen en wat jij nodig hebt.

Inschrijven Nieuwsbrief

Maak een krachtige keuze vanuit je hart

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang na het inschrijven mijn gratis audiocoaching MP3 "Kiezen zonder kiespijn" inclusief een PDF met begeleidende informatie.

Share This