CohenCoaching
GELUKKIG in je WERK

Over Saskia

“Jij zit zó in je hoofd….” zei iemand ooit tegen me. Ik kon daar toen niks mee, wist echt niet wat ze bedoelde. Toch heb ik die zin altijd onthouden, want al begreep ik hem toen niet, ik wist wel dat hij van betekenis was.

Lange tijd heb ik gewerkt met heel jonge kinderen en dat was voor mij de perfecte weg om steeds meer vanuit mijn hart te gaan werken. Een jong kind bereik je immers niet met argumenteren, maar door echt contact te maken met je hart en hem (of haar) uit te nodigen in plaats van te dwingen om te doen wat je wilt.

Werken met hart en hoofd

Gelukkig stroomt het nu tussen mijn hoofd en mijn hart en dat geeft me veel ruimte en plezier. Redeneren deed ik vaak in kringetjes, alsof ik met mijn hoofd in een doosje zat en links en rechts voortdurend tegen de wanden aanbotste. Waar ik goed in ben en nog beter in worden wil, is mij steeds duidelijker geworden: mensen helpen die uit hun eigen stroom zijn geraakt, die het lastig vinden om keuzes te maken en besluiten te nemen met hun hoofd én hun hart. En zo de regie over hun eigen leven weer op te pakken.

In mijn werk ben ik krachtig, maar dat wil zeker niet zeggen dat ik je ergens toe dwing, want ik houd niet van spierballentaal, scherpte en bluf. Ik ga met jou om zoals ikzelf behandeld wil worden en dat is het uitgangspunt in mijn coaching.
In een coachingstraject bij mij gebeurt meestal heel veel in korte tijd. Dat komt doordat ik de juiste vragen weet te stellen over die zaken, die tot nu toe onderbelicht bleven. Als het nodig is ga ik de confrontatie aan, maar altijd vanuit respect en afgestemd op jou.

Wat mij drijft is het opdiepen van de essentie in jou, ontdekken waar het werkelijk om gaat en hoe jij bij je verborgen kracht komt. Daarom ben ik altijd bezig met zoeken naar de ontbrekende schakel. Ik vind het super als ik je iets kan meegeven, waarmee jij echt verder of op terugvallen kunt, ook nog lang na het coachingstraject. Trajecten waarbij dat gebeurt zijn voor mij de pareltjes. Die pareltjes vind ik steeds vaker.

Putten uit eigen ervaring

Zelf ondervond ik het proces van ziekte en ontslag, het hervinden van mijn ritme en het vinden van een nieuwe bestemming aan den lijve. Hoe lastig dit kan zijn weet ik dan ook maar al te goed. In deze periodes leerde ik om zelf de regie weer te nemen en door te gaan, óók op de momenten dat ik geen flauw idee had waar ik uit zou komen. Het uithouden in een niet-weten vond ik hierbij misschien wel het allermoeilijkst.

Nu ik hier doorheen gekomen ben, ben ik blij dat ik dit meegemaakt heb. Het heeft me verdieping opgeleverd en ik ben er dan ook een betere loopbaancoach en re-integratiecoach van geworden.

Putten uit opleiding en werkervaring

Saskia Cohen portretfotoIk heb lange en uiteenlopende ervaring in het welzijnswerk, de sociale werkvoorziening en in het volwassenenonderwijs. Ik volgde de Hbo-opleidingen Dramatherapie aan de Kopse Hof (tegenwoordig HAN) in Nijmegen (1984) en Personeel & Arbeid aan het Saxion in Deventer (2006). In 2009 ontdekte ik het werken met opstellingen en dat heeft me sindsdien niet meer losgelaten. Inmiddels ben ik opgeleid in het geven van familieopstellingen, organisatieopstellingen en systemisch coachen, een prachtige methode die ik veel toepas in mijn coachingstrajecten. 

Ook volgde ik de opleiding Mindful Analysis, een specifieke, krachtige vorm van coaching via e-mail.

Ik vind het belangrijk om me steeds te blijven bijscholen en me te verdiepen. Daarom volg ik regelmatig workshops en trainingen en neem ik deel aan intervisiegroepen.

Ik ben Noloc-erkend loopbaanprofessional en geregistreerd jobcoach. Vanuit maatschappelijke betrokkenheid heb ik me bovendien vol overtuiging aangesloten bij Bep&Fatima, een netwerk van vrouwelijke coaches die coaching aanbiedt voor vrouwen die zich willen ontwikkelen, maar een dergelijk traject niet kunnen betalen.

Noloc www.noloc.nl, jobcoach beroepsvereniging www.beroepsvereniging-jobcoaches.nl en de site van Bep&Fatima bepenfatima.weebly.com .

css.php