CohenCoaching
GELUKKIG in je WERK

Op weg

Geschreven door

Het lijkt zo logisch en verstandig: eerst maar eens rust houden en tot jezelf komen als je thuis bent komen te zitten. Jarenlang heb je hard gewerkt en alles gegeven en nu je geen werk meer hebt, merk je ineens wat dat je gekost heeft en hoe moe je eigenlijk bent. Dat wist jezelf natuurlijk al veel langer, maar er was geen tijd om daar bij stil te staan. Je kon het je eenvoudigweg niet permitteren en dus je buffelde door. En dat je regelmatig hoofdpijn had? Tsja…..

Landkaart Blog

 

 

Nee, bovenstaande casus heb ik niet verzonnen. Het is een situatie die ik veel tegenkom en de gedachte erachter vind ik helemaal niet vreemd: eerst maar eens een pas op de plaats en lekker bijkomen. De dingen doen waar je al zo lang geen tijd voor gehad hebt: lekker in de tuin werken, bijkletsen met vrienden, genieten van de kinderen. En trouwens, die ww? Nou, daar heb je gewoon jarenlang aan meebetaald dus………

Maar wist je dat je kansen op de arbeidsmarkt echt drastisch afnemen naarmate je langer thuiszit? Onlangs hoorde ik mijn collega Maaike Kooter zelfs vertellen dat inactiviteit op de arbeidsmarkt al na een half jaar thuiszitten, de grootste reden is dat je moeilijk weer aan het werk komt. De grootste reden! Dat is dus belangrijker nog dan leeftijd, opleiding, ervaring en al die andere factoren die natuurlijk ook allemaal van belang zijn.  Oeps.……. dat is schrikken!

Wat kan je zelf hieraan doen? Het klinkt heel simpel, maar de allerbeste raad die ik je kan geven is: zorg dus dat je actief blijft! En dan bedoel ik natuurlijk actief blijven in je proces terug naar de arbeidsmarkt. Het is echt nodig om zo snel mogelijk weer arbeidsmarkt-fit te worden. En te blijven. Natuurlijk heb je jouw nieuwe bestemming dan echt nog niet één-twee-drie weer gevonden, want de arbeidsmarkt is grillig en behoorlijk complex. Maar er zijn wel een heleboel manieren om tòch actief bezig te blijven met het vinden van nieuw werk:

 • uitzoeken wat je mogelijkheden zijn bijvoorbeeld
 • contacten leggen met mensen in je werkveld
 • oude studiecontacten oppoetsen
 • misschien een aanvullende cursus volgen
 • stage lopen

Ik noem zo maar even wat.

Houd in elk geval je eigen stip op de horizon altijd in beeld en blijf stappen zetten op je weg er naar toe. Echt, dat is het allerbeste wat je nu voor jezelf kan doen!

Vind je het lastig om de weg terug naar werk te bewandelen? Laat het me dan vooral weten, want daar kan ik je bij helpen en dat doe ik graag! Hulp hierbij bied ik je live, telefonisch of via Een week lang Coaching Online! Is dat nieuw voor je? Meer informatie over deze krachtige methode vind je hier. Neem vooral contact met me op als je je afvraagt of onlinecoaching iets voor je is.
Heb je moeite met kiezen wat je wilt of met welke stap je zal gaan zetten? Download dan eerst mijn gratis ebook waarin een audiobestand met doe-het-zelfoefening. Als je je hiervoor aanmeldt, krijg je bovendien mijn blogs per mail toegestuurd zodra ze uitkomen. 

Wil je mijn blog delen?

 • Wil je mijn blogs in je mailbox ontvangen?

  Schrijf je dan in voor mijn updates. Je ontvangt de blogs dan per mail zodra ze uitkomen.
  Als bonus ontvang je gratis het ebook + mijn audiocoaching "Kiezen zonder kiespijn'.
 • Jouw reactie op Op weg

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  css.php