CohenCoaching
GELUKKIG in je WERK

In goed gezelschap

Geschreven door

Het doet iets met je als je langere tijd zonder werk zit, misschien op een vervelende manier je werk bent kwijt geraakt of op een plek zit waar je niet gelukkig bent. In het begin ben je waarschijnlijk nog vol goede moed, maar ergens onderweg komt er een omslagpunt en ga je twijfelen. Gaat het me ooit lukken om werk te vinden? wie zit er op mij te wachten? wat kan en wil ik nou eigenlijk echt? breng ik wel de juiste ervaring mee?  ik ben vast te oud, er zijn te veel concurrenten in mijn vak, de arbeidsmarkt is vol, ik heb eigenlijk helemaal geen goed cv. …………

Moet ik nog meer noemen?

IMG_3320

 

Misschien zit je nog vol boosheid op je werkgever die jou niet meer nodig heeft. Of omdat je bent vertrokken op een manier die geen schoonheidsprijs verdiende. Natuurlijk is het heel goed om hierover te praten en steun te zoeken, je te laten bemoedigen. Knap als je dat kan aannemen, echt waar!

Maar je uitspreken heeft ook een andere kant want voor je het weet heb je het niet meer over je twijfel en onzekerheid. Je gaat klagen en nee, dàt helpt je nou net niet!

Want hoe reageren mensen op een klager?

 • ze gaan troosten (waardoor jij je nog meer klein en zwak voelt!)
 • ze gaan helpen met goed bedoelde adviezen
 • ze gaan met je mee-klagen
 • ze gaan je overtreffen want het kan altijd nog véél erger (een gevaarlijk wedstrijdje, hoor!)
 • ze hebben geen zin in gezeur en laten je links liggen (huh? dat was toch niet je bedoeling?)

 

Wat kan je helpen?

Richt je op de mensen die het in jouw ogen ‘goed doen’, die net een stukje verder zijn dan jezelf bent. Dat zijn namelijk de mensen die jou kunnen stimuleren en bemoedigen. Dat zijn de mensen die jou echt kunnen uitdagen om verder te kijken, anders te kijken, een andere kant eens te bekijken.  Van hen kun je afkijken en kun je veel leren!

Bedenk je vooral ook dat het echt uitmaakt wie je om je heen hebt. Als jij je in een gezelschap begeeft van klagers, word je al gauw ook als klager gezien. Ja, óók als je daar zelf eigenlijk helemaal niet zo aan meedoet! Het is dus superbelangrijk om je te gaan omringen met anderen waar je echt inspiratie van kunt krijgen. Wees je steeds opnieuw bewust van wat je zegt en wat je doet en ook…… met wie je omgaat!

 

Heb je behoefte aan andere ondersteuning dan je in je directe omgeving kan vinden? Graag bied ik je een half uur gratis coaching aan!  nu+nederlands+meld+u+aan

Heb je moeite met het maken van een goede keuze? Download 2 dan eerst mijn gratis ebook waarin een audiobestand met doe-het-zelfoefening. Als je je hiervoor aanmeldt, krijg je bovendien mijn blogs per mail toegestuurd zodra ze uitkomen. 

 

Wil je mijn blog delen?

 • Wil je mijn blogs in je mailbox ontvangen?

  Schrijf je dan in voor mijn updates. Je ontvangt de blogs dan per mail zodra ze uitkomen.
  Als bonus ontvang je gratis het ebook + mijn audiocoaching "Kiezen zonder kiespijn'. • Sandra zegt: 02 March 2016 bedenk eens wat je positief mee brengt. Hierdoor veranderd je houding en heb je al10 % winst
  • Saskia zegt: 02 March 2016 Ben ik het mee eens hoor, ik denk zelfs dat je heel wat meer dan 10% winst hebt dan! Dank voor je reactie Sandra

 • Jouw reactie op In goed gezelschap

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  css.php